Herfst bij gastouderopvang Bloemennest

Bij Bloemennest zijn we deze maand bezig met het herfstthema: Kiki en de egel.

Beer Kiki heeft een nieuw vriendje de egel en samen met hen beleven we hier allerlei avonturen.

Zo hebben we herfstspulletjes ontdekt de op de thematafel en in de voelbox; we hebben een holletje gemaakt voor de egel in het bos met takjes en blaadjes, we hebben fruit gesneden en dat buiten gezet voor de egel.

Het boek: het ei van egel is zeer geliefd bij de kinderen. Ik lees het regelmatig voor. We hebben een egel gemaakt van klei met stekeltjes van pasta en kastanjes gezocht, want onze egeltjes wilden ook graag een ei net als de egel uit het boek!

Natuurlijk hebben we met regenachtig weer al met onze laarzen aan gestampt in de plassen en fietsen door de plassen is ook een feestje! In de tuin spelen we graag met speelhout, blaadjes, eikels, dennenappels en kastanjes.

Deze week hebben we het over de paddenstoel gehad met een knutsel, we hebben paddenstoelen-dans gedaan op het liedje van de paddenstoel.

Gisteren had beer Kiki weer wat meegenomen in haar knapzak. De de kinderen gingen voelen, het knisperde, “ik denk het zijn blaadjes” raadde één van de kinderen! De herfst tovert de kleuren van de bladeren, zo mooi! We hebben de verschillende kleuren bekeken en benoemd en we gooiden de  blaadjes in de lucht en zagen goe ze naar beneden dwarrelden. Van de een papieren bordje en verschillende bladeren hebben een raamhanger gemaakt en nog een gezamenlijk kunstwerk van blaadjes op het raam! Daarna hebben we buiten gespeeld met bladeren, bladeren aanvegen tot een hoop en dan er doorheen lopen en fietsen! Dikke pret!

Groetjes, Bianca van Gastouderopvang Bloemennest

Ga naar de website van Bloemennest

Voor meer foto’s ↓