Bloei-baby-nieuws en verlof

In december verwachten wij onze 3e zoon! Vanaf half november tot en met januari zal ik daarom met zwangerschapsverlof zijn. Deze periode word ik vervangen door Martine (op de foto). Ik ben blij dat zij, als mijn zus, mij wil helpen in deze periode. Want dit voelt heel fijn en vertrouwd! Op deze manier heb ik er alle vertrouwen in dat tijdens mijn verlof Bloei net zo bloeit als anders 🙂

Even voorstellen:

Martine is 51 jaar, woont in Barendrecht. Ze is getrouwd met Henk en heeft zoon Stef (22 jaar) die op zichzelf woont inmiddels. Zij is al langer betrokken bij Bloei voor babymassage, knutselactiviteiten en grotere administratieve klussen (waarbij zij ondersteunt). Naast haar werk voor Bloei werkt zij in de verzekeringen. De komende tijd daar wat minder, en bij Bloei een heel stuk meer.

Als je vragen aan ons hebt, ben je welkom!

Groetjes, ook namens Martine,

Hanneke

Leuke dingen om thuis te doen – in de winter

Lieve ouders,

Het leek me leuk om de volgende tips met jullie te delen! De tips komen van DoenKids – ik volg ze op Facebook, een aanrader 🙂

Voor de allerkleinsten: de ‘Schattenmand’
Door de zintuiglijke ervaring van de schattenmand kan het kind leren door middel van aanraking, proeven en voelen. Wat zit er allemaal in de mand? Een hele ontdekkingstocht!

Voor de wat grotere kindjes: hartjes stempelen

Dit is een simpele maar een hele leuke activiteit!
Een simpel wc-rolletje kun je gemakkelijk omtoveren tot een hartvormige stempel.
We hebben alleen een stukje plakband nodig en verf. Leuk voor Valentijnsdag! ?

Voor meer leuke tips: DoenKids!

Wanneer begin je met zoeken naar een gastouder?

Kort gezegd: eigenlijk kan dat altijd!

Soms krijg ik aanmeldingen van aanstaande moeders die gisteren de test hebben gedaan. Vaak melden ouders zich aan wanneer de zo-enorm-spannende-12-weken voorbij zijn. En soms op het moment dat de baby er al is.

Aanmelden kan altijd

Het maakt niet uit; op ieder moment ben je welkom. Is er nog veel tijd, dan kan er wat langer voor je gezocht worden. Heeft het haast, dan is het ook geen probleem. Het meest wordt aangemeld ergens in het midden, zo rond de 20 weken. Dan is er nog goed ruim de tijd, en tegelijkertijd beginnen de bezettingen van gastouders ook vorm te krijgen.

Alle tijdsbestekken hebben voor- en nadelen. Ben je héél vroeg? Dan zijn er wellicht gastouders voor wie de plaatsing nog te ver weg ligt. Driekwart jaar een plaatsje open houden is niet altijd haalbaar. Soms past de plaatsing van jouw kindje wel net op het plekje van een kindje dat 4 wordt, dat moment staat natuurlijk al vast. Ben je héél laat dan zijn de mogelijkheden wellicht beperkt. Maar maakt het zeker niet onmogelijk. Aanmelden kan in ieder geval echt altijd.

Tip: bel gewoon alvast

Het grote voordeel van vroeg bellen is dat er misschien al wél te zien is dat over geruime tijd een plekje vrij komt, wanneer een ander kindje 4 wordt. Daarnaast kan het gastouderbureau jouw opvangvraag net zo lang in behandeling houden totdat er meer plekjes ontstaan. Die ontstaan door andere verschuivingen binnen de opvang van de verschillende gastouders, bijvoorbeeld door veranderingen van werkdagen van ouders of door een verhuizing.

Zelf loop ik wekelijks de aanmeldingen door en bekijk of ik nog plekjes kan aanbieden aan ouders die ik eerder heb gesproken. Kies je voor een klein gastouderbureau? Dan weet je dat de bemiddelingsmedewerker actief is juist in jouw regio. In mijn geval betekent het dat de lijntjes tussen gastouder en bureau en ouder en bureau zo kort zijn dat ik bijvoorbeeld jou gewoon even een appje stuur wanneer ik bedenk dat er wellicht een leuke mogelijkheid is voor een opvangplekje!

Spannende tijd

Dus: bel gewoon alvast als jij denkt aan een gastouder of het overweegt. Wist je dat een gastouderbureau je ook kan helpen, juist zo aan het begin? Vanmorgen sprak ik een aanstaande moeder die zich nog in de oriënterende fase bevindt, ze is nu bijna 12 weken zwanger. Wel vond ze het fijn om alvast wat vragen te stellen. Ze vroeg me bijvoorbeeld hoe het werkt met kennismaken en wennen van een kindje bij een gastouder. Ze was verrast dat ik de tijd nam om dit rustig door te spreken. Over een paar weken belt ze me terug, omdat ze dan wat meer zicht heeft op de gewenste opvangdagen en ik gericht kan gaan kijken. Ook dat is mogelijk!

Welkom

Je bent welkom als je gisteren de test hebt gedaan, als je vol spanning afwacht tot de eerste echo of net de 20 weken echt hebt gehad. Ook ben je welkom als je het laatste trimester al in bent gegaan of al achter de kinderwagen loopt. Wil je alleen vast eens praten over gastouderopvang of heb je vragen tijdens het overwegen van alle opties? Ik zou zeggen: de telefoon is zo gepakt!

Je kunt Hanneke bellen op 06-41815171 of mailen naar info@bureaubloei.nl als je meer wilt weten over gastouderopvang.

Herfst bij gastouderopvang Bloemennest

Bij Bloemennest zijn we deze maand bezig met het herfstthema: Kiki en de egel.

Beer Kiki heeft een nieuw vriendje de egel en samen met hen beleven we hier allerlei avonturen.

Zo hebben we herfstspulletjes ontdekt de op de thematafel en in de voelbox; we hebben een holletje gemaakt voor de egel in het bos met takjes en blaadjes, we hebben fruit gesneden en dat buiten gezet voor de egel.

Het boek: het ei van egel is zeer geliefd bij de kinderen. Ik lees het regelmatig voor. We hebben een egel gemaakt van klei met stekeltjes van pasta en kastanjes gezocht, want onze egeltjes wilden ook graag een ei net als de egel uit het boek!

Natuurlijk hebben we met regenachtig weer al met onze laarzen aan gestampt in de plassen en fietsen door de plassen is ook een feestje! In de tuin spelen we graag met speelhout, blaadjes, eikels, dennenappels en kastanjes.

Deze week hebben we het over de paddenstoel gehad met een knutsel, we hebben paddenstoelen-dans gedaan op het liedje van de paddenstoel.

Gisteren had beer Kiki weer wat meegenomen in haar knapzak. De de kinderen gingen voelen, het knisperde, “ik denk het zijn blaadjes” raadde één van de kinderen! De herfst tovert de kleuren van de bladeren, zo mooi! We hebben de verschillende kleuren bekeken en benoemd en we gooiden de  blaadjes in de lucht en zagen goe ze naar beneden dwarrelden. Van de een papieren bordje en verschillende bladeren hebben een raamhanger gemaakt en nog een gezamenlijk kunstwerk van blaadjes op het raam! Daarna hebben we buiten gespeeld met bladeren, bladeren aanvegen tot een hoop en dan er doorheen lopen en fietsen! Dikke pret!

Groetjes, Bianca van Gastouderopvang Bloemennest

Ga naar de website van Bloemennest

Voor meer foto’s ↓

Bel vrijblijvend met de oudertelefoon

Een aantal kindercoaches zijn een telefoonlijn gestart voor alle ouders die in deze onrustige tijd behoefte hebben aan een luisterend oor. Zij doen dit kosteloos en zonder verdere verplichtingen. Ze willen ouders hiermee de ruimte geven hun verhaal te kunnen doen.

Hier vind je uitgebreide informatie en kun je doorklikken naar de telefoonnummers van een coach bij jou in de buurt: https://www.kindercoachgilde.nl/voor-ouders

Ik kreeg deze tip van één van de aangesloten coaches: Moniek – zij is te vinden in Nootdorp. Moniek is ook gastouder.

Hartelijke groet,

Hanneke

Bloei bakt voor KiKa 2020 – wordt verzet i.v.m. corona

Op veler verzoek doen we dit jaar wederom de actie: Bloei bakt voor KiKa!

Met een leuk koekjesbakpakket om te winnen!

Op dinsdag 31 maart kun je ook met je gastkindjes gaan bakken voor KiKa, zo helpen we mee geld in te zamelen voor onderzoek naar kinderkanker.

Naar het idee van ‘Heel Holland bakt’ roep ik iedereen op om in actie te komen door lekkere en gezonde dingen te bakken. Dat kan van alles zijn, denk bijvoorbeeld aan een lekker bananenbrood, worteltaart of havermoutkoekjes.

De actie op een rijtje:

 • Ga naar de actiepagina Bloei bakt voor KiKa, zo kun je zien hoeveel we met elkaar hebben ingezameld straks.
 • Bedenk wat je wilt gaan bakken voor de actie. Ga je koekjes bakken met de gastkindjes, taartjes voor de papa’s en mama’s en opa’s en oma’s? Of ga je gezonde muffins verkopen?
 • Vraag ouders, opa’s en oma’s, de buren en al je vrienden je te sponsoren – of verkoop je mooie baksels op de dag zelf.
 • Ontvang jij de donaties, dan kun je die (in z’n geheel) via de KiKa pagina van Bloei overmaken. Je kunt iedereen ook het sponsorformulier laten invullen, dan wordt de donatie afgeschreven. Let er goed op dat de juiste actie (Bloei bakt voor KiKa) wordt vermeld.
 • Hier kun je handige en leuke downloads vinden. Zoals het logo, het sponsorformulier en een kleurplaat.
 • Zegt het voort, zegt het voort! Vertel het tegen iedereen, kondig het aan op je Facebook en Instagram, hang een spandoek buiten of versier je bakfiets!
 • Op dinsdag 31 maart vindt onze actie plaats. Die dag verkopen we onze baksels of vindt de sponsoring plaats. Kies een geschikt moment voor in jouw opvang en…… show je baksels!
 • Plaats je foto(‘s) op Facebook of Instagram met de hashtag #bloeibaktvoorkika. Ik ga de hele dag jullie foto’s bekijken en delen zodat iedereen kan zien dat wij met elkaar in actie zijn!
 • Voor, tijdens en tot een week na de actie kun je donaties storten via de KiKa pagina van Bloei en/of de sponsorformulieren opsturen naar KiKa.
 • Aan het eind van de actie maak ik in een blog op de website en via Facebook en Instagram bekend wat wij met elkaar hebben ingezameld voor KiKa. Ik zal daarbij jullie foto’s met de hashtag #bloeibaktvoorkika plaatsen.
 • Uiteraard doe ik zelf ook mee met de actie! Ik heb de eerste € 100 zojuist gedoneerd – zie de actiepagina. Ik vraag mijn familie en vrienden te doneren. En ik ga natuurlijk met mijn eigen kinderen bakken op 31 maart!

Stuur jouw leukste foto naar mij toe of tag Bloei op Facebook of Instagram. De jury (bestaande uit mijn zoons Daniel en Tom) zal een winnaar kiezen, het koekjesbakpakket komt dan naar je toe 🙂

Ik hoop dat jullie allemaal meedoen met de gastkindjes. Ik weet zeker dat er mooie en lekkere koekjes, taarten, muffins en broodjes worden gemaakt – of iets héél anders. Je kunt het hieronder alvast laten weten als je met jouw opvang meedoet op 31 maart, leuk!

Ik wens dat wij met elkaar een heel mooi bedrag voor KiKa inzamelen!

Groetjes, Hanneke