Naschoolse opvang bij een gastouder?

Ga direct naar beschikbare gastouders voor naschoolse opvang

Regelmatig krijg ik de vraag of er mogelijkheden zijn voor naschoolse opvang bij een gastouder. Ik snap deze vraag volkomen! Hoe fijn is het als je (net) schoolgaande kindje na een drukke schooldag lekker thuis kan komen bij een gastouder: een vast gezicht, een vertrouwde plek, veel meer rust dan op een grote buitenschoolse opvang.

De mogelijkheden voor naschoolse opvang bij een gastouder zijn helaas zeer beperkt. Dit heeft alles te maken met de praktische kant ervan. Gastouders vangen over het algemeen alleen kindjes op van 0 tot 4 jaar. Het ophalen van schoolgaande kindjes betekent in de praktijk het wakker maken van de jongere kindjes. Dit is waarom veel gastouders niet kiezen voor naschoolse opvang.

Daarnaast is het zo dat gastouders 5 kinderen per dag op mogen vangen, of 6 wanneer er ook minimaal één kindje van 4 jaar of ouder bij is. De maximale bezetting wordt altijd nageleefd. Kindjes opvangen na school, voor een klein aantal uren drukt behoorlijk op de bezetting. Ook dat is een reden om niet meer, of niet veel kindjes na school op te vangen, terwijl er bijvoorbeeld wel voor een eigen ouder kindje ’s middags naar school wordt gegaan.

Er zijn wel mogelijkheden! De beschikbare gastouders kun je hier bekijken.

Ben je gastouder en heb je interesse in naschoolse opvang dan kom ik graag met je in contact. Of ben je moeder (met een geschikte achtergrond om gastouder te worden) en zou je de opvang voor de kinderen samen met andere gastouder-moeders willen delen? Ook dan kom ik heel graag met je in contact. Ik zou deze vorm van opvang voor veel meer schoolgaande kinderen mogelijk willen maken!

Opbrengst actie voor KiKa

Wat was het ontzettend leuk, de actie voor KiKa! Op 5 maart hebben gastouders met hun gastkindjes koekjes gebakken voor KiKa en daarmee geld ingezameld.

Ik mag hier de bijzonder mooie opbrengst delen. Met elkaar hebben wij maar liefst € 782,50 opgehaald!

Hier vind je een leuke foto-impressie. En hierbij wil ik alle gastouders en kindjes ontzettend bedanken voor hun inzet!

Doe je mee? Bakken voor KiKa!

Lieve gastouders,

Ik heb een hele mooie en leuke actie opgestart: Bloei bakt voor KiKa!

Op dinsdag 5 maart kun je ook met je gastkindjes gaan bakken voor KiKa, zo helpen we mee geld in te zamelen voor onderzoek naar kinderkanker.

Naar het idee van ‘Heel Holland bakt’ roep ik iedereen op om in actie te komen door lekkere en gezonde dingen te bakken. Dat kan van alles zijn, denk bijvoorbeeld aan een lekker bananenbrood, een frisse worteltaart of smaakvolle havermoutkoekjes. Ook de allerkleinsten kunnen meedoen door te knutselen en te kleuren over het thema.

De actie op een rijtje:

 • Hier vind je de actie Bloei bakt voor KiKa, zo kun je zien hoeveel we met elkaar hebben ingezameld straks.
 • Bedenk wat je wilt gaan bakken voor de actie. Ga je koekjes bakken met de gastkindjes, taartjes voor de papa’s en mama’s en opa’s en oma’s? Of ga je gezonde muffins verkopen?
 • Vraag ouders, opa’s en oma’s, de buren en al je vrienden je te sponsoren – of verkoop je prachtige baksels op de dag zelf.
 • Ontvang jij de donaties, dan kun je die (in z’n geheel) via de KiKa pagina van Bloei overmaken. Je kunt iedereen ook het sponsorformulier laten invullen, dan wordt de donatie afgeschreven. Let er goed op dat de juist actie (Bloei bakt voor KiKa) wordt vermeld.
 • Hier kun je handige en leuke downloads vinden. Zoals het logo, het sponsorformulier en een kleurplaat.
 • Zegt het voort, zegt het voort! Vertel het tegen iedereen, kondig het aan op je Facebook en Instagram, hang een spandoek buiten of versier je bakfiets!
 • Op dinsdag 5 maart vindt onze actie plaats. Die dag verkopen we onze baksels of vindt de sponsoring plaats. Kies een geschikt moment voor in jouw opvang en…… show je baksels!
 • Plaats je foto(‘s) op Facebook of Instagram met de hashtag #bloeibaktvoorkika. Ik ga de hele dag jullie foto’s bekijken en delen zodat iedereen kan zien dat wij met elkaar in actie zijn!
 • Voor, tijdens en tot een week na de actie kun je donaties storten via de KiKa pagina van Bloei en/of de sponsorformulieren opsturen naar KiKa.
 • Aan het eind van de actie maak ik in een blog op de website en via Facebook en Instagram bekend wat wij met elkaar hebben ingezameld voor KiKa. Ik zal daarbij jullie foto’s met de hashtag #bloeibaktvoorkika plaatsen.
 • Uiteraard doe ik zelf ook mee met de actie! Ik heb de eerste € 100 zojuist gedoneerd – zie de actiepagina. Ik vraag mijn familie en vrienden te doneren. En ik ga natuurlijk met mijn eigen kinderen bakken op 5 maart!

Ik hoop dat jullie allemaal meedoen met de gastkindjes. Ik weet zeker dat er mooie en lekkere koekjes, taarten, muffins en broodjes worden gemaakt – of iets héél anders. Je kunt het hieronder alvast laten weten als je met jouw opvang meedoet op 5 maart, leuk!

Ik wens dat wij met elkaar een heel mooi bedrag voor KiKa inzamelen!

Groetjes, Hanneke

Activiteiten voor de winter

Vandaag zag ik nog een paar echte sneeuwvlokken. Zouden het de laatste zijn van dit seizoen? De winter duurt nog 2 maanden en misschien kijken we stiekem al een beetje uit naar het voorjaar.

Ik heb wat creatieve ideeën op een rijtje gezet om met de gastkindjes – of thuis met je eigen kindje – nog even te genieten van dit seizoen.

Je kunt op de afbeeldingen klikken om naar de blogs te gaan, voor de benodigdheden en meer uitleg. De website van Moodkids.nl (van het vogelvoer maken met fruit) vond ik erg leuk en inspirerend – neem daar zeker even een kijkje! En vergeet niet naar beneden te scrollen, anders mis je de eskimo’s.

Veel plezier!

© Kindergarten Worksheets & Games
© Moodkids

 

© Derde kleuterklas B

 

In het zonnetje: gastouder Angela uit Den Haag / Nootdorp

Het is maandagochtend 11.30 uur. Ik heb een afspraak met gastouder Angela. Ze gaat net aan tafel met de kindjes. Terwijl die een boterham eten vraag ik haar naar haar werk als gastouder.

Hoe ziet een dag eruit in jouw opvang?

Als de kindjes binnen komen ligt er speelgoed klaar, waarmee ze spelen en rustig wennen aan het weer hier zijn. Rond 9.30 gaan we aan tafel en dan eten we een cracker. Ik eet tegenwoordig ’s middags fruit met de kindjes omdat ze daar dan meer trek in lijken te hebben. Lees meer

Jaarmarkt en uitslag prijsvraag

Zaterdag stond ik met een aantal gastouders op de Jaarmarkt in Pijnacker. Veel kindjes hebben onze appeltjes geproefd, maar vooral in trek was onze prijsvraag!

“Wie raad het aantal billendoekjes op de stapel?”

Wie dit goed heeft geraden wint een waardebon van € 50 voor een newborn-, baby- of kinderfotoshoot bij Onszelf Fotografie.

De hele dag hoorden wij hersens kraken. Er werd hardop gerekend, hulptroepen werden ingeschakeld en tassen werden onderzocht om te bekijken hoeveel billendoekjes er eigenlijk in één pak zitten! Lees meer